15 april, 2006

De Race of the Classics 2006


Maandag 17 april om 14.00 uur zal de achttiende editie starten van de Race of the Classics in de Veerhaven van Rotterdam.
Op deze dag zullen ongeveer 20 klassieke schepen, bemand door ongeveer 400 studenten uit heel Nederland, vertrekken voor een tocht Rotterdam - Oostende - Ramsgate - Amsterdam. De aankomst in Amsterdam is op zondag 23 april om ongeveer 14.30 u.

De Race of the Classics werd in 1989 voor het eerst gevaren op initiatief van studenten van de Amsterdamse Academie, Hoger Onderwijs voor de Financiƫle Sector. De doelstelling van de Race is "het bevorderen van (internationale) contacten tussen studenten van verschillende management opleidingen in binnen- en buitenland". Net als bij de Olympische Spelen is het meedoen belangrijker dan winnen. Toch is de Heineken Challenge Cup inmiddels een felbegeerde prijs binnen de Nederlandse studentenwereld.

Voorafgaande aan het evenement zal op zondag 16 april (1e paasdag) in de Veerhaven van Rotterdam een open dag gehouden worden. Het publiek kan een kijkje nemen aan boord van alle schepen.