14 december, 2005

Moonlight - lichtproject in Kijkduin


Tot en met 29 januari 2006 wordt het duinlandschap rond de boulevard en het Deltaplein in Kijkduin op een subtiele en unieke manier veranderd in een sprookjesachtige omgeving.
Meer dan honderd kunststof bollen met een diameter van 50 en 100 cm zullen in de duinen continu van kleur veranderen. Op deze manier zal het duinlandschap steeds weer een ander gezicht krijgen. Hiermee ontstaat een bijzondere tentoonstelling, waarbij het landschap de hoofdrol speelt. Vooral na zonsondergang belooft het een prachtig schouwspel te worden!

Natuurlijk kunt u het schouwspel in de duinen alleen op afstand bewonderen. Dichterbij, op de boulevard, zullen vijftien bollen niet van kleur veranderen, maar zacht wit licht schijnen. Iedere bol op de boulevard zal een kunstwerk op zich zijn.
Deze bollen worden door studenten van de kunstacademie van Den Haag en enkele bekende Haagse Kunstenaars op eigen wijze veranderd in kunstobjecten, veelal door middel van beschildering.
Tijdens het Den Haag Unicefstad Gala op 25 maart 2006 worden de bewerkte bollen geveild. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede van Unicef.