12 december, 2005

Stranddans


Een dansvoorstelling aan de vloedlijn. Al sinds 2003 valt hiervan jaarlijks te genieten.
Op de website 'Stranddans' valt het volgende te lezen.
Vaak is onze kust een inspiratie bron voor schilders en filmers geweest, maar zelden voor dansers en choreografen. Toch lijkt dans bijna organisch aan te sluiten bij het strand. De zee en de wind lenen de dans de klanken, het mulle zand de vertraging in de bewegingen, de vloedlijn het spel tussen de danser en het water. Dat de Nederlandse kust van een ongeevenaarde schoonheid is en een schitterend decor voor een moderne dansvoorstelling hebben we afgelopen zomers kunnen ervaren tijdens de voorafgaande voorstellingen Stranddans.

Voor STRANDDANS 2006 gaat Sanne van der Put een nieuwe choreografie maken voor drie danseressen en twee dansers. Muziek compositie Frank van Berkel, kostuums Dorine van IJsseldijk.
De Liefde en de Overgave ligt aan de basis van deze nieuwe choreografie. De mens leeft van nature door en voor de liefde, de overgave en de angst voor de overgave is allesbepalend.
In duetten, solo's en groepswerk gaat Van der Put op zoek naar de liefde, de overgave. Of de angst ervoor, dat kan zowel passionele als hilarische scenes opleveren, het kan ontroerend zijn of spetterend, teder of meeslepend.

De opzet van de voorstelling wordt zo puur mogelijk gehouden. Toeschouwers nemen plaats in het zand. De entree is gratis, bijdragen zijn altijd welkom. De voorstelling duurt 30 minuten en begint rond 20.30. De première vindt plaats op eind mei, begin juni. Daarna tournee langs Nederlandse kust en overige Europese kusten.

Op de site www.stranddans is meer te lezen over de voorstellingen die plaats vonden in 2004 en 2005.